blog

 

Windrijke Zondag (28-feb)

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. Het surfseizoen 2010 kon van start gaan, en er konden punten gescoord worden voor de GPS Team Challenge. De wind zou voornamelijk het zuiden van Nederland aandoen, dus besloten Jeffrey, Jeroen en ik om gewoon op de Oolderplas te blijven. Niet de beste spot voor speed, maar wel de meest wind zekere voor afgelopen weekend.

Nou dat hebben we geweten!

Oolderplas

Om 10.15 uur kwamen ik aan en Jeffrey volgde al snel. Wind was nog minimaal. Een enkeling had al overtuigd zijn 5.7 opgetuigd. Binnen nog geen 5 minuten was het al raak. De wind was er al! Gelijk mijn kleinste zeil de 5.5 Severne overdrive opgetuigd en snel mijn pak aan. Gelukkig was het nog niet koud. Jeffrey had ook al zijn kleinste zeil, de Point 7 AC1 5.4, opgetuigd maar toen hij klaar was, was de wind al zo hard dat hij helaas niet meer het water op ging voor een eerste sessie van 2010.

Christiaan

Ik ging het water op en viel me dat even tegen! De wind was echt hard! Na 2 runs al helemaal bekaf en het koude water was ook niet echt een pretje voor de spieren. Toch blijven volhouden tot een uur of 2 maar toen was de wind aangetrokken tot een windkracht 8 met stoten tot 10. Jeroen kwam ondertussen ook aan en hij had al snel zijn RS Racing 5.4 opgetuigd. Maar na 2 runs moest hij ook toegeven dat het niet te doen was met de condities op de Oolderplas. Dus om 2 uur hadden we het allemaal wel gehad.

Jeroen


Het weekend hebben we wel punten kunnen scoren voor de GPS Team Challenge, mede dankzij Nils, Peter en Menno die elders in Nederland ook gevaren hebben, zijn wij als Team DFS niet als laatste geeindigd.

Goed begin van het windsurfseizoen 2010!

Foto's: Jeffrey en Christiaan
Tekst: Christiaan

0 reacties:

Een reactie posten