blog

 

First pictures Point-7 AC-1 retail version

Vandaag op de Boot 2010 heb ik me kunnen verlekkeren aan de prachtige lapjes van Point-7. Verboden te fotograferen maar als Nederlander kan je natuurlijk opeens geen Duits meer. Dus even babbelen met Dennis Boisen (sales/marketing) van Point-7 en geen probleem: knip maar raak !

Uiteraard ging mijn belangstelling voornamelijk uit naar de AC-1. Ik moet echt zeggen, wat een GAAF zeil. Heel anders dan bijv. de 2008 versie die ik heb, die is smaller van boven.
Verder valt de sublieme afwerking op, de compactheid en de veel dikkere buik. Daarbij lijkt de loose leech groter te zijn. Kortom; a very impressive sail...!Kwam Christiaan ook nog tegen en na een paar uurtjes had ik het wel gezien. Maar goed; hier dus de AC-1 2010 ( en de rest, waarbij opvallend is hoeveel de AC-2 nu op de vorige modellen AC-1 lijkt, maar dan 2 cambers heeft...)

10 reacties:

martijn zei

Mooi plaatjes... weet je misschien nog welke maat AC-0 er stond??

Jeffrey Leeflang zei

Yup...dat was een 6.6.

john lebens zei

Hubba hubba hubba, AC-1 8.7m2 2010 onderweg.
6.7 en 7.7 2009 blijven nog ff, of de 2010 moet in wasmiddeltermen een significant verschil zijn tov de 2009..

Christiaan1111 zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Christiaan1111 zei

Ik moet zeggen dat ik erg gecharmeerd was van de nieuwe AC1. Een hele verandering van de AC serie vanaf 2008, toen ik ze voor het laatst zag. Wie weet ooit............. :)

A3 zei

ja ik heb er afgelopen zaterdag ook een half uur bij staan lekkerbekken. Sjees wat een mooi spul. Ik zie ook wel aankomen dat ik Joost (ZW6) volgend jaar maar eens om een aanbieding ga vragen :)

Jeffrey Leeflang zei

John, de AC-1 van dit jaar lijkt in de verste verte niet op de 2009; korte mast, breder van boven, grotere leech en veeeeel meer buik. Dat ding straalt pure snelheid uit....!!

john lebens zei

Jip klopt, ze wilden eigenlijk gewoon de Square van een wide sleeve voorzien. De Square is een zeer snel zeil. Hieruit zijn ze de AC opnieuw op gaan bouwen, voor slalom waren de AC-1 al af dag 1 super. Maar down wind misten ze snelheid, zekers ook omdat het GPS een steeds grotere schare fans krijgt met daarbij specifieke zeilen.
Zijn ze tot een combi van snelheid en controle gekomen..
Voor 2011 werken ze aan een No cam AC-S, de kleinste maat hiervan pak ik voor heavy dagen.. Blijf wide sleeves een crime vinden om te waterstarten, zekers in koud water..

Jeffrey Leeflang zei

Ja, dat probleem heb ik ook...da's een drama inderdaad. Sterker nog; is mij nog maar 1 keer gelukt :D ( daarom een ophaalkoorje gescoord op Boot )

Nusrat Borsha zei

Het is echt geweldig om de technische informatie in detail te kennen. 4k ultra hd actiecamera-handleiding is nu verkrijgbaar met gratis verzending optie. Is het niet een geweldige aanbieding met 14 dagen bedenktijd ook?

Een reactie posten